KURS KUCHARZ

OPIS KURSU KUCHARSKIEGO

Certyfikowane szkolenie KUCHARZ
Kurs Kucharski kierujemy do wszystkich, którzy uwielbiają gotować i chcieliby rozwijać swoje kulinarne umiejętności.

To dobra propozycja także dla tych, którzy myślą o zdobyciu nowych kompetencji i zmianie zawodu. Szkolenie pozwala zdobyć i opanować wiedzę oraz umiejętności potrzebne do pracy w kuchni. W ramach szkolenia uczestnicy mają do dyspozycji specjalistyczne zaplecze gastronomiczne oraz niezbędne produkty żywnościowe do przygotowania różnego rodzaju potraw.

 

Program szkolenia:

1.     Struktura organizacyjna zakładu gastronomicznego

2.     Wymogi systemu HACCP w gastronomii

o    Podstawy prawne

o    Dokumentacja systemu HACCP

3.     Procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności

o    Zasady racjonalnego doboru surowców i ich maksymalnego wykorzystania w kuchni

4.     Praktyczne zastosowanie procesów technologicznych w sztuce kulinarnej

5.     Zasady bezpieczeństwa w gastronomii

W cenie szkolenia gwarantujemy wszystkie materiały niezbędne do nauki.

TRYB NAUCZANIA:

ZAOCZNY

CZAS TRWANIA:

40 godzin

UZYSKANY DOKUMENT:

ZAŚWIADCZENIE ZGODNE ZE WZOREM MEN ORAZ CERTYFIKAT