KURS KUCHARZ
OPIS KURSU KUCHARSKIEGO
Certyfikowane szkolenie KUCHARZ
Kurs Kucharski kierujemy do wszystkich, którzy uwielbiają gotować i chcieliby rozwijać swoje kulinarne umiejętności.
To dobra propozycja także dla tych, którzy myślą o zdobyciu nowych kompetencji i zmianie zawodu. Szkolenie pozwala zdobyć i opanować wiedzę oraz umiejętności potrzebne do pracy w kuchni. W ramach szkolenia uczestnicy mają do dyspozycji specjalistyczne zaplecze gastronomiczne oraz niezbędne produkty żywnościowe do przygotowania różnego rodzaju potraw.
Program szkolenia:
1. Struktura organizacyjna zakładu gastronomicznego
2. Wymogi systemu HACCP w gastronomii
o Podstawy prawne
o Dokumentacja systemu HACCP
3. Procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności
o Zasady racjonalnego doboru surowców i ich maksymalnego wykorzystania w kuchni
4. Praktyczne zastosowanie procesów technologicznych w sztuce kulinarnej
5. Zasady bezpieczeństwa w gastronomii
W cenie szkolenia gwarantujemy wszystkie materiały niezbędne do nauki.
TRYB NAUCZANIA:
ZAOCZNY
CZAS TRWANIA:
40 godzin
UZYSKANY DOKUMENT:
ZAŚWIADCZENIE ZGODNE ZE WZOREM MEN ORAZ CERTYFIKAT